Blogarchief

Zoek op ingrediënt of soort gerecht

Courgette spaghetti (courgetti) met pesto (paleo)

Voor 2 personen: 2 courgettes (niet té groot), 1/2 bakje pijnboompitjes (eerst even roosteren!), 2 handen basilicum, 3 handen spinazie, 1 avocado, 1 knoflookteentje, 1 hand blanke amandelen, 2 eetlepels edelgistvlokken, 2 mootjes zalm

Maak een pesto door de volgende ingrediënten te pureren met de staafmixer: spinazie, basilicum, avocado, knoflook, pijnboompitjes & amandelen. Hou een paar pijnboompitjes apart. Draai de courgettes door de spirellisnijder zodat je mooie slierten hebt (= courgetti). Doe een beetje kokosolie in een koekenpan en roerbak de courgetti een paar minuutjes. Bak in een andere pan de zalmmoten kort, maximaal 2-3 minuten per kant. De buitenkant is dan lekker krokant maar van binnen is de zalm nog een beetje rauw. Dat is éxtra lekker!

Doe de 'pesto' door de courgetti. Zelf vind ik het lekker om ook nog rucola hierbij te eten. Dus dan doe ik eerst de rucola op mijn bord, daar de courgetti op dan strooi ik wat edelgistvlokken erover (maar je kan ook beetje Parmezaanse kaas gebruiken) en dan het mootje zalm erop en de rest van de pijnboompitten

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten